Мебели за баня от пластмаса

Пластмасата – най-евтиният материал за мебели за баня

Това е най-евтиният материал от списъка за мебели за баня, но предимствата му не свършват дотук. Пластмасата е естетична, лесна за почистване, изобщо не се страхува от влага. Уважаван е дори от световно известни мебелни фабрики.

Пластмасата е доказала своята гъвкавост в продължение на десетилетия на употреба в жилищни райони. От него се правят плотове, кутии, фасади на нощни шкафчета и шкафове.

Материалът е дори полупрозрачен, наподобяващ истинско стъкло. Пластмасовите мебели за баня се препоръчват за тези, които обичат широката гама от цветове на слушалките, обмислят възможността за прилагане на шарки и също така не искат да плащат повече за тези предимства.

Стъкло  – в материали за мебелите за баня

Стъклото е по-подходящо за баня от всеки друг материал. Практичност, водоустойчивост, естетически вид са само част от неговите предимства. Мебели със стъклени елементи е подходящо да поставите в баня с всякакъв размер.

Най-известният начин да добавите практичност към стаята е да инсталирате шкаф под мивката. Така гостите никога няма да имат проблеми с почистването. Трябва обаче да помним, че водата бързо се оттича от стъклената повърхност върху същата дървена кутия или врати. За да избегнете това, се препоръчва да поставите ограничителни первази по стените, съседни на плота.

Рафтове, врати и цели комплекти мебели също са изработени от стъкло. Материалът варира по цвят и степен на мътност. Стъклото не е евтин вариант, но способността му да се адаптира към всеки стил на интериора завладява дори хората с ограничен бюджет.

Естествен камък или негов еквивалент – композит.

Базалт, мрамор, гранит са материали, чийто експлоатационен живот се измерва в десетки години, ако не и в стотици. Наличието на естествен камък в интериора на банята е показател за състоянието на цялата къща.

Обичаен начин за използване на гранит или мрамор за изработване на мебели за баня е производството на плотове с изрязан отвор за мивка. Последният се поставя над или под плота, като вторият метод е по-практичен.

Въпреки че естественият камък няма аналози по отношение на издръжливостта, той също изисква грижи. Няма проблеми с избора на продукти – това са лакове, шампоани с камъни, които отблъскват вода, мръсотия и мазнини. Те нежно почистват повърхността, без да нарушават нейната цялост и без да оказват негативно въздействие. Цената на каменните плотове е много по-висока от цената на пластмасовите или дървените колеги. Формира се в зависимост от дебелината, породата, качеството, външния вид.

Малко по-евтин е изкуствен камък или композит. Предимството му е способността да имитира всяка естествена порода, без да жертва качеството. Подобно на базалт с гранит, композитът е устойчив на влага и не се страхува от механично напрежение. Ако се покрие с гелкоут (гелоподобен състав за защита на композитни продукти), той също става антибактериален.

Накратко това е всичко, което трябва да знаете за видовете мебели за баня и материалите за изработката им. Въз основа на този преглед потребителят ще може да вземе правилното решение при избора на слушалка за банята.

You May Also Like