Как по-лесно да избираме мебели за баня?

Повечето масови мебели за баня са функционални, прости и по-евтини, повечето от тях са предназначени за малки бани поради особеностите на нашето жилище. Но ако имате голяма и просторна стая и ако финансовото Ви състояние позволява, тогава, разбира се, най-добрият вариант би бил закупуването на скъпа, качествена мебелировка, мебели за баня, тъй като те обикновено са предназначени за големи стаи. В такива помещения можете буквално да развихрите въображението си.

 

Проверка на качеството на мебелите

Въпреки факта, че всички производители уверяват потребителите в качеството на своите продукти, в същото време характеристиките на ефективността много често не съответстват на техните рекламни описания. Но в същото време има начини да се определи качеството на мебелите:

Обърнете внимание на това колко равномерно лежи боята, да няма течове;

За обкова – препоръчително е да се даде предпочитание на мебели за баня с хромирани метални елементи, което означава панти, куки, дръжки, сенници, крака и др. – запазват по-добре външния си вид за дълго време, за разлика от пластмасовите позлатени, които изглеждат привлекателни за не повече от два месеца

Обърнете внимание на мивката, погледнете я на светлина: има ли чипове или вдлъбнатини по нея, но ако това не се вижда с окото, тогава трябва да го проверите на ухо, като почукате с метален предмет – имаше приятно звънене, значи всичко е наред, но ако чуете тъп звук е ясен знак за пукнатини.

Как хармонично и правилно да подредите мебелите в банята

Правилата за създаване на интериор, както и избор на мебели за баня. Всеки човек определя индивидуално, тъй като банята е място, където оставаме един на един с околните предмети. Съответно, интериорът, на първо място, трябва да угоди на собственика на къщата. Също и членовете на неговото семейство. С други думи, трябва да се ориентирате в този въпрос според собствения си, а не според вкуса на някой друг. Що се отнася до удобството и функционалността на избраните мебели, ето няколко препоръки.

Ако подът в банята се отоплява, по-добре е да закупите мебел за баня – шкаф с крака.

You May Also Like