6 стъпки за перфектна градинска люлка

Как да изберете най-подходящата люлка за градина

С летните месеци точно зад ъгъла и тези дълги горещи дни наближават, много собственици на жилища, предимно къщи, вече ще мислят за закупуване на люлка към имота си. Независимо дали става въпрос за следобедна дрямка, почивка със семейството Ви или събиране с приятели, новата люлка за градина е фантастично допълнение към всеки дом.

Въпреки това, с толкова много налични опции, намирането на най-добрата външна люлка за градина за вашия дом може да бъде предизвикателство и трябва да сте сигурни, че избирате правилната люлка за вашия двор. Подготвили сме 6 стъпки, които да ви помагат да прецените коя е най-подходящата.

Стъпка 1: Стил на градината

За да изберете стила на вашата градина, трябва да помислите за сегашната или бъдещата си градина и как изглежда. Искате ли вашата градина да е спокойна, модерна или привлекателна? Когато получите образа в ума си, можете да вмъкнете видовете люлки, които споменах по-горе, във вашата градина. Това трябва да отнеме известно време, но е много ефективно за вас да изберете подходяща люлка за вашата градина. Направете го сега, преди да преминете към следващата стъпка

Стъпка 2: Възрастов диапазон

Каква е възрастовата група на вашето семейство или приятели? Хората, които винаги отиват в къщата ви, за да купонясват заедно, или хората, които често каните у дома си, за да си поговорите. Ето ръководство за вас, Нисък възрастов диапазон (1 – 30), Среден възрастов диапазон (31 – 59) и Висок възрастов диапазон (60 – 100).

Причината да направите тази част е да ви позволим да прецените, че теглото на хората, които седят на люлката, е подходящо за избраните от вас видове люлки.

Стъпка 3: Дължина и цвят на градинската люлката

Сега е време да обмислите пространството, което искате да заема вашата люлка. Препоръчително е да оставите 200 см ширина и 150 см дълбочина за вашата люлка, тъй като по-голямата част от ширината и дълбочината на люлката са между тези диапазони.

Освен това, цвета на люлката можете да изберете този, който е подходящ за вашата градина и да изглежда красиво и уникално във вашата градина. Ето най-често срещаните цветове -черно, бяло, сиво, праскова и др.

Стъпка 4: Сила и издръжливост на градинската люлка

Здравината и издръжливостта на люлките зависят от материала, който изберете. Друг съвет, за да сте сигурни, че здравината и издръжливостта са добри, е да проверите прегледа на магазина, който възнамерявате да купите.

Стъпка 5: Марка

Марката на люлките е най-важната част от получаването на люлка. Уверете се, че сте избрали марка, която  на пазара над 5 години, това ще гарантира, че качеството на продукта е достатъчно добро. Повечето хора няма да проверят кога е основана компанията, ако го направите, ще вземете по-мъдро решение от други, които не го правят

Стъпка 6: Видове материали за градинска люлка
  1. Метал

Металната люлка днес е най-често срещаният вид материал, използван за направата на градински люлки, тъй като е евтин материал. Въпреки това, за метална градинска люлка трябва да се грижите добре, за да може да удължи живота ѝ. Това е материал, който лесно се поврежда.

  1. Дървена конструкция

Дървените люлки са предпочитани, ако искате градина, която изглежда по-естествена. Дървесината е издръжлива, лесна за обработка и лесна за поддръжка. Въпреки това има много различни видове дървесина. Уверете се, че не избирате дървена градинска люлка, която е много евтина. В противен случай качеството на дървесината няма да е добро.

  1. Стомана

Стоманената люлка често се използва в градината, тъй като не се поврежда и може да устои на всякакви метеорологични условия. Освен това, той може да издържи и на UV лъчи.

You May Also Like