Видове огради и парапети за тераси – част 2

Огради и парапети от метал

огради и парапети

Огради и парапети за тераса, изработени от метал, са доста често срещана опция по няколко причини:

Дълготрайност. Запасът на якост на алуминиев профил, неръждаема стомана или комбинация от метали се изчислява за десетилетия напред. Тези метали не са обект на корозия, което е идеално за употреба на открито и доказва следните качества:

Надеждност- човек с всякакъв тен може да се облегне на метален парапет, без да се страхува, че оградата няма да издържи на товара.

Практичност- металните огради с парапет са лесни за производство и монтаж, не изискват специални грижи.

Разнообразие – придобиването на огради и парапети от метал е лесно във всякаква форма. Металните части се комбинират лесно и елегантно с други материали. Например, закаленото стъкло може да се използва като запълващ елемент за метална ограда на тераса. Такава защита е удобна в къща с малки деца.

Стилове огради и парапети

За оригиналният и стилен дизайн на терасата ще бъдат ковани ръчно изработени огради и парапети, направени по индивидуална скица. Съвременните майстори на метали правят огради в различни стилове, които включват:

Национален
 Детайли повтарят орнаментите в традициите на народните занаяти.

Готически
Разпознаваем стил с детелина с четири листа, удължени ланцетни арки, лилии, цокли и др. допълнения.

Византийски
Сложни фигури от растителни и геометрични фигури.

Ренесансов стил
Изискан стил с гроздови листа и гроздове, спирали, пъпки и перлени нишки.

Барок
Стилът е лесен за разпознаване по великолепието на детайлите: ковани цветни кошници, гирлянди, обемни къдрици; Често можете да видите дракон или маска.

Модерн
Ковачните елементи имат пластмасови очертания. Много асиметрични линии с преобладаване на природни и ориенталски мотиви: големи орхидеи и ириси, черупки и къдрици.

Можете да се доверите на професионализма на нашите специалисти, свържете се с нас на тел: 0878/76 00 33 или да ни пишете на е-mail: darosbg@gmail.com. Ние сме фирма ДАРОСБГ ЕООД.

Огради и парапети на тераси от стъкло

огради и парапети

За производството на стъклени терасни огради вземете специално стъкло – закалено или ламинирано (триплекс), което може да се използва без най-малък страх. Съвременните технологии значително разширяват броя на вариантите на този материал. Закаленото стъкло може да бъде не само безцветно, но и тонирано или матирано, което отваря големи възможности за дизайн. По искане на собственика върху стъклото може да се има някакво изображение. Предимствата на стъклените огради и парапети са:

Включва декор -стъклената ограда с парапет не претоварва пространството, придава на терасата лек вид и не ограничава гледката.

Дълготрайност- стъклото не променя свойствата си, тъй като е на открито и има дълъг експлоатационен живот, което го отличава от другите материали.

Безопасност- стъклото, използвано за ограждане на тераси и веранди, е екологично, устойчиво на удари и абсолютно безопасно.

Защита- оградата от стъкло надеждно предпазва от силни ветрове, което е особено ценно във ветровитите (крайбрежните) райони.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *